Πότε χρειάζομαι νέα ιστοσελίδα;

Η παρουσία σας στο Διαδίκτυο είναι πάρα πολύ σημαντική στη σημερινή εποχή η οποία κυριαρχείται από την «επανάσταση της πληροφορίας». Ενώ όλοι συμφωνούν σε αυτό, για διάφορους λόγους, δεν θεωρούν την ιστοσελίδα τους πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, όπως θα έπρεπε.

Σήμερα σας δίνουμε ένα γρήγορο οδηγό σχετικά με το πότε χρειάζεται ανανέωση ή ανακατασκευή η ιστοσελίδα σας:

1. Όταν είναι αργή

Αυτονόητο: Σε κανέναν δεν αρέσει μια αργή σελίδα, όπως και στο Google επίσης, πολύ σημαντικό για την «οργανική» (μη πληρωμένη δλδ) κατάταξη σας σε αυτό. Ο χρυσός κανόνας εδώ είναι το Less is More, δεν φορτώνουμε ποτέ τη σελίδα με περιττά στοιχεία ή δυνατότητες, επιλέγουμε ένα συνεργάτη φιλοξενίας όπως η Αλφαστάρ, με κορυφαία τεχνογνωσία, αποδεδειγμένη εμπειρία και σύγχρονους servers, μα πάνω από όλα, με τη διάθεση να ασχοληθεί προσωπικά με εσάς και το θέμα σας, και όχι να σας παραπέμπει σε …φόρουμ και …οδηγίες χρήσης.

2. Όταν μειώνεται ο αριθμός επισκεπτών

Επίσης αυτονόητο, όταν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, απευθυνθείτε αμέσως σε αναγνωρισμένο ειδικό με τα χαρακτηριστικά που περιγράφηκαν παραπάνω. Για να έχετε άποψη για τους επισκέπτες βέβαια, προϋποθέτει να τους μετράτε… Βασικό, αλλιώς δεν έχετε την παραμικρή ιδέα σε σχέση με την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας σας.

3. Όταν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με τις νέες συσκευές

Με το 80% των επισκεπτών να προέρχονται από κινητές συσκευές και ιδίως τηλέφωνα, πρέπει να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας σε σχέση με το πως εμφανίζεται στις συσκευές αυτές και να προχωρήσετε άμεσα σε δημιουργία νέας αν δεν είναι συμβατή. Επίσης, απαιτείται να υπάρχει εύκολη και γρήγορη πλοήγηση, αλλά και αισθητική λιτότητα συνδυασμένη με σύγχρονη και φιλική εμφάνιση. Αν ιστοσελίδα σας δεν καλύπτει τα χαρακτηριστικά αυτά, χρειάζεστε άμεσα νέα.

4. Όταν απαιτείται ή έχετε αποφασίσει αλλαγή στην εταιρική σας ταυτότητα / εικόνα

Όταν αλλάζετε την εικόνα σας στον πραγματικό κόσμο, οφείλετε να το κάνετε άμεσα και στην αντίστοιχη εικόνα σας στον ψηφιακό κόσμο – στις πετυχημένες επιχειρήσεις οι αλλαγές αυτές συμβαδίζουν και γίνονται πάντα αρμονικά και μελετημένα. Είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον πιθανό ή υποψήφιο πελάτη σας να παρουσιάζετε π.χ. παρωχημένες εικόνες, υλικό που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματικότητα ή λάθος στοιχεία επικοινωνίας. Η εικόνα αυτή είναι άκρως αποθαρρυντική για κάθε πελάτη, και σε ένα διαδίκτυο γεμάτο με χιλιάδες επιχειρήσεις σαν και τη δική σας, κανένας δεν θα σας επιλέξει…

Είναι δύσκολο / χρονοβόρο / ακριβό;

Όχι καθόλου! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε λύσεις από σοβαρούς & καθιερωμένους επαγγελματίες…

Σε κάθε περίπτωση, αν κι εσείς έχετε ιστοσελίδα που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, στην Αλφαστάρ έχουμε τη δυνατότητα να σας πούμε γιατί, μετά από επισταμένους ελέγχους και μετρήσεις, αλλά και να σας προτείνουμε ή να εφαρμόσουμε τις απαιτούμενες διορθώσεις, εστιασμένοι πάντα στο αποτέλεσμα, με μετρήσιμους στόχους και αποδόσεις…

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο alfastar.gr & στο Τηλ. 26510.94222.